(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Mazkur tezisda qimmatbaho tosh va metall nomlari madaniy-semiotik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Ularning tilimizdagi semantik xususiyatlari, ramziy ma’nolari va madaniy qadriyat sifatidagi o‘rni yoritilgan. Xalq og‘zaki ijodi hamda badiiy adabiyotda ushbu birliklarning qo‘llanishi ko‘rib chiqilib, ularning milliy mentalitet va madaniy identifikatsiya shakllanishidagi funksiyalari ochib berilgan.