(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Maqolada ko‘zi ojiz bolalar uchun geometrik tushunchalarni o‘rgatishda o‘yin texnologiyalarining roli chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Ilmiy va amaliy asosda ko‘zi ojiz o‘quvchilarning fazoviy idrok, shakl va tuzilmalarga oid tafakkurini rivojlantirishda interaktiv va multisensorli yondashuvlarning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, AQSh, Yaponiya, Germaniya, Finlandiya va boshqa rivojlangan davlatlar tajribasi tahlil qilinib, O‘zbekiston ta’lim tizimiga integratsiya qilish bo‘yicha takliflar beriladi.