(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Mazkur maqolada Sharq xalqlari madaniyatida miniatyura san’atining tutgan o‘rni, uning tarixiy taraqqiyoti va badiiy-estetik xususiyatlari yoritilgan. Asarda O‘zbekistonlik rassom Shoaxmedov Shorasul ijodi alohida tahlil qilinib, uning milliy miniatyura san’atini rivojlantirishdagi hissasi ko‘rsatib berilgan. Rassomning ijodiy izlanishlarida an’anaviy Sharq miniatyura maktablari, xususan, Kamoliddin Behzod an’analari hamda zamonaviy falsafiy talqinlar uyg‘unlashganligi ta’kidlangan. Shoaxmedov ijodidagi falsafiy g‘oyalar, ramz va timsollar, milliylik hamda universallik uyg‘unligi ilmiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqilgan.