(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Maqolada Jahon savdo tashkilotiga aʼzo bo‘lish jarayoni va uning milliy iqtisodiyotlarga ko‘rsatadigan ijobiy hamda salbiy ta’sirlari chuqur tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor MDH mamlakatlarining – Rossiya, Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Armaniston va Gruziyaning JSTga qo‘shilishdan keyingi iqtisodiy rivojlanish jarayonlariga qaratilgan. Shu bilan birga, O‘zbekistonning JSTga aʼzo bo‘lish yo‘lidagi islohotlari va bu jarayon natijasida mamlakat iqtisodiyotida kutilayotgan o‘zgarishlar tahliliy tarzda yoritiladi.