KAR VA ZAIF ESHITUVCHI YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING AXBOROT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH TASHKILIY-METODIK MUAMMOLARI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu mavzuda "Kar va zaif eshituvchi yuqori sinf o‘quvchilarining axborot kompetensiyasini rivojlantirish tashkiliy-metodik muammolari" mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, kar va zaif eshituvchi o‘quvchilarning axborot kompetensiyasini oshirishdagi pedagogik yondashuvlar va metodlarning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) ta’lim jarayoniga qo‘llanilishi, o‘quv materiallarini moslashtirish va individual yondashuvning ahamiyati ta’kidlanadi. Shuningdek, inkluziv ta’lim tizimida kar va zaif eshituvchi o‘quvchilarning o‘ziga xos ehtiyojlarini hisobga olish va o‘qituvchilarni maxsus tayyorlashning muhimligi ko‘rsatiladi. Tadqiqotda zamonaviy texnologiyalar va interaktiv usullarning o‘quvchilarning axborot kompetensiyasini rivojlantirishdagi rolini o‘rganish orqali ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi. Ilmiy ishda shuningdek, axborot olish va tahlil qilish qobiliyatlarini yaxshilash uchun innovatsion yondashuvlar va metodlarni joriy etish zarurligi ko‘rsatilgan.