MAQSUD SHAYXZODANING TOSHKENTNOMA DOSTONI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Mazkur maqolada Maqsud Shayxzodaning “Toshkentnoma” dostoni tahlil qilinadi. Dostonning mavzusi, badiiy xususiyatlari va poetik tasvir vositalari o‘rganilib, shoirning Toshkentga bo‘lgan yuksak ehtiromi yoritiladi. Asarda Toshkent shahrining tarixi, madaniy merosi, xalqining fidokorona mehnati va shahar kelajagiga bo‘lgan umidlar lirik va epik uyg‘unlikda tasvirlanishi tahlil qilinadi. Maqolada dostonning vatanparvarlik ruhidagi ahamiyati, uning she’riy san’at bilan ifodalanishi va adabiy jarayondagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, Toshkent shahrining insoniy qadriyatlar ramzi sifatida gavdalanishi, shoirning metafora, personifikatsiya, tashbeh kabi badiiy vositalar orqali shahar obrazini jonlantirgani o‘rganiladi.