QAND LAVLAGINI EKISH MUDDATLARI VA MA’DAN O‘G‘IT ME’YORLARINI TUPROQNING AGROKIMYOVIY KO‘RSATKICHLARIGA TA’SIRI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Tuproq unumdorligi o‘simlik hayotidagi eng muhim omillaridan biri hisoblanadi. Tuproq qanchalik unumdor bo‘lsa,o‘simlikning hosil berish darajasi shunchalik yuqori bo‘ladi. O‘simliklar orasida tuproq unumdorligiga talabchan bo‘lgan o‘simliklar juda ko‘p uchraydi. Ayniqsa, bular orasida ildizmevalilar, xususan qand lavlagi alohida ajralib turadi. Ushbu maqolada qand lavlagini ekish muddatlari va ma’dan o‘g‘it me’yorlarini tuproqning agrokimyoviy ko‘rsatkichlariga ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan.