TOMAS HARDINING “G‘ALATI OLOMONDAN UZOQDA” ROMANINING POETIK XUSUSIYATLARI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada Tomas Hardining “G‘alati olomondan uzoqda” romanining poetik xususiyatlari ilmiy tahlil qilinadi. Asarda Viktoriya davrining ijtimoiy-psixologik muammolari, obrazlar tizimi, makon va zamon tasviri, til va uslub poetikasi chuqur o‘rganiladi. Ayniqsa, Batsheba Everdin obrazining feministik yondashuv asosida tahlili, Vesseks xayoliy hududining xronotop sifatida ifodalanishi va psixologik realizm tamoyillarining amalga tatbiq etilishi tahlil markazida turadi. Tadqiqot Hardy ijodining poetik strukturasi orqali ingliz realizmining nazariy-estetik asoslarini aniqlashga qaratilgan.