TOMAS HARDINING “G‘ALATI OLOMONDAN UZOQDA” ROMANIDAGI OBRAZLAR TIZIMI VA ULARNING BADIY YUKLAMASI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada ingliz realizmi adabiyotining yirik namoyandasi Tomas Hardining “G‘alati olomondan uzoqda” romani asosida asardagi obrazlar tizimi va ularning badiiy funksiyalari tahlil qilinadi. Muallif tomonidan yaratilgan asosiy obrazlar – Batsheba Everdin, Gabriel Oak, Serjant Troy va janob Boldvud timsollari psixologik chuqurlik, ijtimoiy kontekst va estetik ramzlar orqali yoritilib, roman poetikasining ichki tuzilmasida tutgan o‘rni aniqlanadi.