TIJORAT BANKLARINING KREDIT PORTFELI VA UNI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqola tijorat banklarining kredit portfeli va uni boshqarishni takomillashtirish yo‘llarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Kredit portfeli bankning asosiy aktivlari bo‘lib, uning samarali boshqarilishi moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va iqtisodiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash uchun juda muhimdir. Maqolada kredit portfelini diversifikatsiya qilish, risklarni boshqarish, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va mijozlar bilan aloqalarni yaxshilash kabi takomillashtirish yo‘llari keltirilgan. Bundan tashqari, maqolada kreditlar sifatini yaxshilash, muammoli kreditlarni kamaytirish va banklarning aktivlar sifatini oshirishga yo‘naltirilgan yangi yondashuvlar ham ko‘rib chiqiladi.