2-TOIFA QANDLI DIABET BILAN OG'RIGAN BEMORLARDA YUQORI JAG'NING O'TKIR OSTEOMIELITINI ERTA TASHXISLASH VA KOMPLEKS DAVOLASHNI TAKOMILLASHTIRISH (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
2-toifa qandli diabet bilan og‘rigan bemorlarda yuqori jag‘ning o‘tkir osteomielitini erta tashxislash va kompleks davolash muhim tibbiy masala hisoblanadi. Qandli diabet — bu organizmda glyukoza almashinuvi buzilishi bilan tavsiflangan surunkali kasallik bo‘lib, u ko‘plab asoratlarga, jumladan infektsiyalar va yallig‘lanish jarayonlarining kuchayishiga olib keladi. Diabetik bemorlarda immunitetning pasayishi, qon aylanishining buzilishi va to‘qimalarning tiklanishining sekinlashuvi tufayli o‘tkir osteomielit rivojlanish xavfi ancha yuqori bo‘ladi.