VIRUSLI GEPATIT INFEKSIYALARNI KELIB CHIQARUVCHI SABABLARI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Virusli gepatit kasalligi ko‘p uchrayidigan kasallik bo‘lib, uni (HAV) gepatiti virusi qo‘zg‘atadi. Uning asosiy belgisi o‘tkir respirator kasallik belgilariga o‘xshab o‘tkir kechib, bolada tomoq qizarishi. Isitma, holsizlik belgilari paydo bo‘lib, ahvoli o‘g‘irlashadi, so‘ngra bemorni shilliq parda va terisida sarg‘ayadi.