JON STEYNBEKNING "SICHQONLAR VA ODAMLAR" ROMANI: ORZULAR VA HAQIQAT (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada amerikalik yozuvchi Jon Steynbekning "Sichqonlar va odamlar" asarida orzular va haqiqat o‘rtasidagi ziddiyat badiiy tahlil qilinadi. Muallif asarda oddiy ishchilarning qashshoqlikdagi og‘ir hayoti, jamiyatdagi ijtimoiy tengsizlik va insonning yorqin orzularga intilishi fonida bu orzularning barbod bo‘lish jarayonini ko‘rsatadi. Asar qahramonlarining orzulari ularning ruhiy tayanchi sifatida berilgan bo‘lsa-da, haqiqat ularni muttasil rad etadi. Steynbekning soddaligi, ruhiy chuqurligi va kuchli realizm vositalari orqali insoniy orzular bilan to‘qnashgan haqiqatning fojiaviy manzarasi yoritiladi.