JON STEYNBEKNING REALIZM USULI: "SICHQONLAR VA ODAMLAR" ROMANI MISOLIDA (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada amerikalik yozuvchi Jon Steynbek ijodining realizm uslubidagi xususiyatlari uning mashhur "Sichqonlar va odamlar" romanida qanday ifoda topgani tahlil qilinadi. Asarda iqtisodiy qiyinchilik, ijtimoiy tengsizlik, umidsizlik va insoniy orzularning barbod bo‘lishi kabi mavzular orqali realizmning asosiy belgilarini ko‘rish mumkin. Muallifning til uslubi, qahramonlarning psixologik portreti va voqelikni tabiiy va soddaligi bilan tasvirlashi romanni Amerika adabiyotidagi realizm namunalaridan biriga aylantiradi. Maqolada aynan hayotga yaqin, achchiq haqiqatlarni yoritish orqali Steynbekning adabiy uslubi ochib beriladi.