GIMNASTIK SAKRASH MASHQLARI TEXNIKASINI O‘ZLASHTIRILISHI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu tadqiqot gimnastika sakrash mashqlarining texnikasini o‘zlashtirish jarayonini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda jismoniy tarbiya yo‘nalishining 1-bosqich talabalari (n=30) ishtirok etdi. Tadqiqot davomida tayanch sakrash, uzunlikka sakrash va balandlikka sakrash kabi asosiy gimnastika sakrash mashqlarining texnikasini o‘zlashtirish bosqichlari va ularga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Olingan natijalar mashqlarning murakkabligi, talabalarning individual tayyorgarlik darajasi va o‘qitish metodikasining samaradorligi texnikani o‘zlashtirish tezligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida gimnastika sakrash mashqlarini o‘rgatish jarayonini optimallashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.