MAHALIY AHOLI O’RTASIDA IMMUNOPROFILAKTIKA VA IMMUNOTERAPIYA O’TKAZISHNING ASOSIY VAZIFALARI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Immunoprofilaktika (immunitet va profilaktika) — amaliy immunologiyaning bir bo'limi. Immunitet hosil qilish uchun organizmga vaksina, immun zardob, gamma-globulin kabi immunologik preparatlar yuborib, infeksion kasalliklarning oldini olish. Poliomiyelit, difteriya, qoqshol, qizamiq, sil, ichterlama, virusli A va B gepatit kabi infeksion kasalliklarga qarshi emlash. Odamning virus infeksiyasiga qarshi vaksina topish oldida turgan muhim vazifalardan biridir.