O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASIDA MILLIY QADRIYATLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu tezisda o‘zbek xalq pedagogikasida milliy qadriyatlarning tarbiyaviy ahamiyati amaliy misollar asosida tahlil qilinadi. Xalq og‘zaki ijodi, urf-odatlar, an’analar, marosimlar va oila tarbiyasi tizimida shakllangan qadriyatlar yosh avlodning ma’naviy, axloqiy va estetik tarbiyasida qanday o‘rin tutishi ilmiy va amaliy jihatdan yoritiladi. Maqolada milliy qadriyatlarning zamonaviy ta’lim tizimida qo‘llanish tajribalari, pedagogik yondashuvlar hamda O‘zbekiston Respublikasi ta’lim sohasida qabul qilingan rasmiy hujjatlar asosida tahlil etiladi.