ЗАМОНАВИЙ ТАҲДИДЛАРГА ҚАРШИ КУРАШИШДА ЮМШОҚ КУЧ ДИПЛОМАТИЯСИНИНГ АҲАМИЯТИ, СТРАТЕГИК ХАВФСИЗЛИК ИСТИҚБОЛЛАРИ (ХАВФСИЗЛИК АУДИТИ) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
ушбу тезисда хозирги кунда халқаро сиёсий тизимда рўй бераётган мураккаб геосиёсий жараёнлар, рақамли технологиялар, хусусан, сунъий интеллектнинг жадал ривожланиши давлатлар хавфсизлигига янги турдаги таҳдидларни юзага келтириб чиқараётганлиги таҳлил қилинган. Aнъанавий ҳарбий ёки иқтисодий воситалар ёрдамида бартараф етилиши мушкул бўлган терроризм, киберхавфсизлик, дезинформация ва сиёсий манипуляциялар шароитида давлатлар юмшоқ куч дипломатиясини устувор стратегик йўналиш сифатида шакллантирмоқда. Ушбу тезисда юмшоқ куч дипломатиясининг назарий асослари, хавфсизлик аудити билан интеграцияси ҳамда сунъий интеллект воситаларининг ушбу жараёнлардаги роли соcиологик ва сиёсий нуқтайи назардан таҳлил этилади. Шунингдек, Ўзбекистоннинг замонавий ташқи сиёсатида юмшоқ куч тамойилларининг босқичма-босқич институционал ривожланиши ва рақамли дипломатия ҳамда ахборот хавфсизлиги билан уйғунлашуви амалий аҳамият касб этиши кўрсатиб берилади.