YANGI O‘ZBEK LIRIKASIDA KUZ OBRAZINING ESTETIK TALQINI (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada yangi o’zbek she’riyatida kuz obrazining talqini Usmon Azim she’rlari misolida yoritib berilgan va kuz obrazining falsafiy-estetik kategoriyasining Usmon Azim ijodiga ta’siri talqin qilinadi. Unda kuz istiqlol va ozodlikning yorqin ranglari bilan uyg‘unlik kasb etishi, inson hamisha o‘z millatining kelajagi haqida qayg‘urib yashashi muhimligi ifodalanadi.